logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula
info@mb-bau.hu
Hívjon minket:+36 20 549 5830
Hét - Pén 8:00-16:00
7631 Pécs, Tüskésréti út 63.
Title Image

Tervezés

DESIGN & BUILD

A jó kivitelezés a tervezésnél kezdődik.

A jó végeredmény pedig a tervezés és a kivitelezés fúziójának eredménye.

Költségmegtakarítás

Már a tervezés során figyelembe vesszük a kivitelezési költségeket. Éppen ezért nem álmodunk meg olyat, ami a beruházási költségeket drasztikusan emelné. A Design & Build szemlélettel minimalizáljuk a váratlan események lehetőségét a kivitelezés során

Időmegtakarítás

Design & Build olyan módszer, amelyben egyetlen vállalkozót neveznek ki a tervezésre majd a munkálatok megvalósítására. Mindez lehetővé teszi a tervezés, a beszerzés és a kivitelezés átfedését. Így csökkentve a projekt teljes átfutási idejét

Egyirányú kommunikáció

Ha egy kézben összpontosul a tervezés és a kivitelezés, akkor jóval egyszerűbbé teszi, hogy Önnek egyetlen felelős féllel kell kommunikálnia. Sőt mindez azt jelenti, hogy a pénzügyi kockázat nem önre hárul.

Mindaddig előfordulhat váratlan meglepetés a kivitelezés során, amíg nem egykézben összpontosul a tervezés és a kivitelezés

Érezze át a Design & Build szemléletet

Általánosságban igaz, hogy a beruházói igények magasabbak, mint a pénzügyi lehetőségek. Továbbá az építészeti szabályok is kereteket határoznak meg.

Ebben van óriási szerepe a jó építész tervezőnek aki a kivitelezési oldalt is látja. Hisszük, hogy a design and build megoldással a leghasznosabb értéket tudjuk adni. A kivitelezés szemléletű tervezéssel a kompromisszumok maximumát tudjuk megtalálni az Ön számára is. Építészeink és szak tervezőink nem csak rajzolnak, hanem már a projekt elejétől együtt álmodnak a beruházóval, és figyelembe veszik a kivitelezési lehetőségeket is.

A hozzáértő tervezés – kompromisszum mentesség

Milyen a jó tervezőmérnök?

A jó építész nem falakat tervez, hanem teret. Nem egy rendelkezésre álló négyzetet oszt fel kisebb helységekre, hanem a funkcionalitásból indul ki. A tervezés mellett észrevételeket, javaslatokat teszünk. Azt is vizsgáljuk , hogy 15 év múlva milyen lesz az épület.

Kiszámoljuk a projekt költséget. Nálunk nem fog azzal szembesülni, hogy kivitelezés során 30-50%-kal kerül többe a megvalósítás.

Számunkra ezek az alapok:

  • Tapasztalt, felelős-előrelátó.
  • Meghallgatja az igényeket, azokra reagál.
  • Ismeri a legfrissebb jogszabályi feltételeket.
  • Anyagismerettel rendelkezik, az új technológiákkal tartja a lépést.

Kivitelező fejjel gondolkodik.

Kedvenc  Design & Build projektünk

„2019 évben a Partner in Pet Food Kft. egy állateledel gyártási folyamathoz, gabona fogadó garat épület és betároló rendszertervezéssel bízott meg minket.

A tervezési folyamat nagyon összetett volt, és már a tervezéskor figyelni kellett a gyár adottságaira. A terület beépítési lehetőségei korlátozottak voltak, meg kellett felelni a környezetvédelmi zaj-, és porszennyezési követelményeknek.
A tervezési munka feltétele volt, hogy a gyár nem állhatott le az új épület építésekor. Ugyanakkor régi betároló szerkezetet el kellett bontani, és a helyére kellett egy új vasbeton és acél szerkezetű épületet építeni. Mindezeket úgy, hogy a gyárnak zavartalanul működnie kellet napi 15-20 db 40 tonnás tehergépjármű ürítésével, valamint 20-30 db 40 tonnás tehergépjármű késztermékek kiszállításával. A tervezéskor megadott anyagszükségletek teljes pontossággal tarthatóak voltak a projekt sikeres megvalósítása során.

Nem volt szükség költségemelésre vagy a kivitelezési idő módosításra. A projekt a gyárüzemeltetés zavarás nélkül sikeresen megvalósult.”

A jó terv 5 pillére

Beruházó központú

A legfontosabb, hogy a terv megfeleljen a beruházói igényeknek. Sok tervező követi el azt a hibát, hogy saját álmait valósítja meg. Sajnos azzal nem az építtető lesz elégedett, hanem az építész.

Környezetközpontú

Az ésszerű funkcionalitás, modern de ugyanakkor időtálló design mellett egyre fontosabb, hogy környezetbe illeszkedő legyen az épület.

Szabályozásnak megfelel

Szabályoknak és előírásoknak megfelelőnek kell lennie. Alkalmazkodnia kell a beépítési előírásoknak, a helyi építési rendeletnek és a műszaki követelményeknek.

Energiahatékony

A 21. század legnagyobb kihívása a klímaválság hatásainak enyhítése. Mára követelménnyé, és már beruházói igénnyé vált az épületek energiahatékonysága. Mindez a későbbi fenntartási költségeket is mérsékli, vagy akár a töredékére csökkenti.

Kivitelezésközpontú

A kivitelezés során minden-mindennel összefügg. A tervezőnek kivitelező fejjel kell gondolkodnia, és már nélkülözhetetlen a magas szintű anyagismeret is. A jó tervezés eredménye, hogy a kivitelezés gördülékeny lesz.

Hogyan készítjük el az Ön tervét?

01

Tervezési feladatok felmérése

Átbeszéljük a célokat-igényeket, megismerjük a jelenlegi és tervezett életét-munkáját , határidőket, anyagi kereteket. Erre tudunk árat képezni.

02

Szerződés

Átbeszéljük a tervezési megbízás részleteit, és elkészítjük az írásos tervezési szerződési feltételeket.

03

Előkészítő tervezési szakasz

Koncepció-, és látványtervet készítünk. Ezzel érthetővé tesszük a lényegi terveket.

04

Tervdokumentáció elkészítése

Ebben a fázisban készítjük el az egyszerűsített kiviteli tervdokumentációt a szakági tervezők bevonásával.

05

Egyéb részlettervek

Amellett, hogy jelenleg már kötelező elem, de hasznos is a kivitelezés során.

06

Tervezői művezetés

Amellett, hogy jelenleg már kötelező elem, de hasznos is a kivitelezés során.

3 pontos Beruházói Biztonság garanciánk védi Önt:

  1. Árgarancia – garantáltan nincsenek rejtett, utólagos költségek.
  2. Határidő garancia – Ha saját hibánkból kicsúszunk a határidőből, akkor kártalanítjuk a Beruházót.
  3. Igény esetén a piaci garanciális idő feletti garanciákat tudunk adni.