logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula
info@mb-bau.hu
Hívjon minket:+36 20 549 5830
Hét - Pén 8:00-16:00
7631 Pécs, Tüskésréti út 63.
Title Image

Rólunk

Történetünk

A kezdetek óta a generálkivitelezésben tudtam csak elképzelni magam. Mindig az nyűgözött le, ahogy a különböző szakterületek munkái összehangoltan egymásra épülnek, és a tervből épület születik. Bár építésztechnikus végzettségem volt, de kamaszkoromban eltávolodtam ettől a gyönyörű szakmától. Sikeres DJ-ként az ország meghatározó klubjaiban zenéltem több ezer ember előtt. Ekkor csak a zene érdekelt. Aztán visszatértem az építőiparhoz. Nem választás volt. Egész egyszerűen nekem ez lett kijelölve. 2001-ben alapított cégemben a pályám elején persze minden feladatot én láttam el. Én voltam a cégvezető, a beszerző, az építésvezető, a munkaszervező. Nagyon hamar kaptam az első pozitív visszajelzéseket. Látták a becsületességet, és a tökéletességre törekvést. Nálunk ez családi örökség volt: mindent úgy csináltunk, mintha magunknak csinálnánk. Nem a gyors meggazdagodás volt a cél, hanem a minőségi kivitelezés. Ez feltünt a megrendelőknek. Érezték a becsületességet ami a mai napig megőriztünk.

Első áttörés

Ez első igazi áttörést az Elkoteq pécsi gyáregységének 8 éves folyamatos kivitelezési munkái, fejlesztése, kabantartása jelentette. Ajánlás útján kerültünk a pályázók közé, akikből minket választottak. Bekerülni még nem is volt olyan nehéz, de megfelelni a változó szakmai követelményeknek, és előírásoknak kihívás volt. De ezekből a kihívásokból fejlődött cégünk. Szakmailag, szervezettségben és munkatársi szakértői létszámban is.
Egy járdabetonozással kezdődött, és 2 hónap múlva már csarnokot építettünk.
Nem volt hatalmas titkunk. Egyszerűen amit megbeszéltünk, az úgy történt ahogy megbeszéltük.

Innovatív cég, aki tiszteli a múltat.

Nagyapám református lelkész volt. Sokat jártam vele templomokba, és én is megszerettem azokat. Megfogott az építészete, a technikai megvalósítása.
Gyermekkori álmom vált valóra amikor elnyertük a Pécsi Belvárosi Templom, a Dzsámi felújítási munkáit.
Gyerekként minden nap ott jártam el. Tesztett a Dzsámit körüllengő történelem és a forma.
Bár mérhetetlen szakmai kihívást jelentett, de ugyanakkor hatalmas szakmai fejlődést biztosított a műemléképületekkel kapcsolatban. Olyan tudás, tapasztalat ez, ami a régióban egyedülivé tesz bennünket. Egész egyszerűen ez a speciális szakmaiság nincs meg másnak. Szakrestaurátor csapatunk miatt azóta is keresnek Baranya, Tolna, Somogy megyében felújítandó műemlék épületek munkáival.
Azóta már részt vettünk a Pécsi Havihegyi templom, és a Pécsi Püspöki Palota felújításában.

Célunk

Célunk, hogy a régióban magas szakmai szinten tartsuk az egész ipart. Egy erős minőségi sztenderdet akartunk létrehozni, amiből nem fogunk engedni. Többezer éves épületeken is dolgoztunk. Ezzel belénk ivódott az a szemlélet, hogy a tartósság nem néhány évet jelent. Ezzel kívánunk a Dél-Dunántúli régió meghatározó kivitelezője lenni és maradni.

Alapító tag

Alapító tagjai vagyunk a Baranya megyei építőipari klaszternek (szakmai és érdekképviselet)

Szakmai utánpótlás

Szakmai utánpótlásért rengeteget teszünk (helyi szakképzési centrum.)

Támogatás

Helyi sportegyesületet támogatunk (Mecsek Maraton team).

Jótékonyság

Jótékonysági rendezvények szervezésének támogatása

Alelnök

Kamara innovációért felelős alelnöke