Elnyert pályázatok

„Kapacitásbővítő beruházás az MB-Bau Kft.-nél”

A projekt alapadatai:

  • Projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-34-16-2017-01102
  • Igényelt támogatás: 49 871 995 Ft
  • Támogatás mértéke: 30%
  • A projekt költségvetése: 166 239 986 Ft
  • Projekt tervezett befejezése: 2020.08.28.

A projekt bemutatása:

 

Vállalkozásunk, a 100%-os magyar tulajdonban lévő MB-BAU Kft. 2007-ben kezdte meg tevékenységét, a Baranya megyében található Pécsett. A szervezet fő tevékenysége a 4120 ’08 Lakó- és nem lakó épület építése. A vállalkozás 3 fővel kezdte meg tevékenységét, mára közel 25 dolgozónak biztosítunk folyamatosan munkát. A folyamatos fejlődés jegyében, valamint észlelve a valós piaci igényeket, vállalkozásunk jelen projekt megvalósítása révén TEÁOR ’08 2562 Fémmegmunkálás tevékenység keretében kívánja profilját bővíteni. Vállalkozásunk jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, az árbevétel 2013-hoz képest 2015-re közel háromszorosára nőtt. A tevékenység keretében úgynevezett gitterboxokat kívánunk gyártani újonnan épülő csarnokunkban a projekt keretében beszerzésre kerülő eszközök révén. A projekt keretében a következő gépek, berendezések kerülnek beszerzésre: 1 db SHARK daraboló gép, 1db EKO Ipari mobilelszívó berendezés, 1 db Hegesztőasztal, 2 db KME 1000 B emelőmágnes, 1 db Híddaru, 1 db ALU LARGO csavarkompresszor, 1 db Hidraulikus lemezolló, valamint 2 db Hegesztő inverter. Az eszközök alapvetően a fém alapanyagok megmunkálásához szükségesek a gyártás során. A gyártó tevékenység folytatásához megfelelő üzemterületre, épületre is szükségünk van, ennek érdekében jelen projekt keretében megépítésre kerül új gyártócsarnokunk is. A csarnokban 818, nm fog rendelkezésünkre állni tevékenységünk végzéséhez két szinten, mely területnek több háromnegyede gyártásra alkalmas üzemi terület lesz (daruzható csarnoktér, raktárcsarnok) a szociális helyiségek és irodák mellett. A projekt hozzáadottérték-növekedési potenciálja jelentős, hiszen megvalósításával több képesek leszünk gyártó tevékenység végzésére. A projekt keretében beszerzésre kerülő gépek révén képesek leszünk elsősorban gitterboxok gyártására, mely jelentős előrelépést jelent a termelési értékláncban.

 

A projekt megvalósulásának helyszíne:

7631 Pécs, Tüskésréti út 63.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Pénzügyminisztérium

Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu 
Infovonal: +36 1 896 66 66
Honlap: www.palyazat.gov.hu

„GYAKORNOKOK FOGLALKOZTATÁSA AZ MB-BAU KFT.-NÉL”

A projekt alapadatai:

  • Projekt azonosító: GINOP-5.2.4-16-2017-01949
  • Igényelt támogatás: 3 894 172 Ft
  • Támogatás mértéke: 100%
  • A projekt költségvetése: 3 894 172 Ft
  • Projekt fizikai befejezése: 2018.12.27.

A projekt bemutatása:

 

Építőipari vállalkozásunk, a 100%-os magyar tulajdonban lévő MB-BAU Kft. 2007-ben alapult, Baranya megyében, Pécsett. Munkáink elsősorban acél-vasbeton és hagyományos szerkezetű épületek építése, generál kivitelezése, régi, akár műemlék épületek szakszerű felújítása, hagyományos és panel építési technológiájú épületek felújítása, gépi vakolás, estrich-ipari kivitelű betonok készítése, a 4120 ’08 Lakó- és nem lakó épület építése tevékenységi kör keretében.
A vállalkozás 3 fővel kezdte meg tevékenységét, mára közel 25 dolgozónak biztosítunk folyamatosan munkát.
Cégünk lehetőséget kínál az egyéni fejlődésre is, mivel a korszerű tudás a minőségi munkavégzés garanciája.
A gyakornoki projekt azt a lehetőséget kínálta számunkra, hogy az iskolarendszerből kikerülő, friss tudással bíró, de tapasztalattal nem rendelkező fiatal alkalmazása révén működési kapacitásunkat munkavállalói létszámunk bővítésével növeljük, eközben szakmai tapasztalatainak átadásával a projekt keretében alkalmazott gyakornok munkaerőpiaci esélyeit megalapozzuk.
A projektet 1 fő magasépítő technikus gyakornok foglalkoztatásával valósítottuk meg, mentorálását egy, a szakmában magasan kvalifikált munkatársunk végezte, a foglalkoztatás teljes időszaka alatt.
A gyakornok munkavégzéséhez bővítettük meglévő eszközállományunkat, a szakipari munkák végzéséhez beszerzésre került egy optikai szintezőműszer, egy lézervágó és egy gipszkarton emelő, a kiegészítő irodai munkavégzéshez pedig irodabútor, mobiltelefon, notebook, monitor, billentyűzet és egy iPad.
A projekt révén gyakornokunk jelentős szakmai tapasztalatot szerzett, szakképzettségének megfelelő szakterületen, valamint komplex szakmai tapasztalatra, tudásra tett szert, mert adminisztrációs, építőipari és technikai feladatokat is ellátott, a nálunk szerzett gyakorlat és referencia jelentős előnyt jelenthet számára a munkaerőpiacon.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

7630 Pécs, Mohácsi út 18/4. 31319/26 hrsz.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Pénzügyminisztérium

Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu 
Infovonal: +36 1 896 66 66
Honlap: www.palyazat.gov.hu